ساختارهای ارتباطی در هوشمندسازی ساختمان

منظور از ساختار ارتباطی در هوشمند سازی ساختمان BMS این است که نحوۀ ارتباط بین تجهیزات خانه هوشمند چگونه و به چه شکلی باشد .به طور کلی تجهیزات خانه هوشمند را به دو روش میتوان با یکدیگر مرتبط کرد یکی با سیم و دیگری بدون سیم

ساختار ارتباطی در هوشمند سازی ساختمان BMS

ساختار ارتباط باسیم(ساختار ارتباطی در هوشمند سازی ساختمان BMS) :

یکی از قدیمی ترین و مطمئن ترین روشهای ارتباطی بین تجهیزات، ارتباط باسیم میباشد. در این ساختار سرخطهای روشنایی و مصرف‌کننده ها از بخشهای مختلف یک واحد مسکونی هوشمند به یک تابلوی برق مرکزی ارتباط می‌یابند و در آنجا به فعالسازها متصل میشوند. در این روش، کلیدهای ورودی، فعالسازها و سانسورها با سیم به یکدیگر متصل میشوند.

 ساختار ارتباط بیسیم(ساختار ارتباطی در هوشمند سازی ساختمان BMS):

در ساختار ارتباطی بیسیم، انتقال اطلاعات از طریق امواج الکترومغناطیس و یا نوری مادون قرمز انجام میپذیرد و در آن نیازی به کابل‌کشی مجزا وجود ندارد. در این روش سیگنالهای تولیدشده توسط وسایل کنترل‌کننده، از طریق شبکه برق موجود در ساختمان و یا با کمک سیگنالهای RF منتقل شده و در مقصد، دستگاه موردنظر را کنترل می نماید. از نکات قابل توجه در این ساختار ارتباطی، قابلیت اطمینان و امنیت اطلاعات و همچنین نویزپذیری احتمالی آن است.

به کمک ساختار ارتباطی بیسیم، میتوان تمامی وسایل منزل را حتی زمانی که کسی در خانه نیست تحت کنترل داشت و این امر از طریق یک رایانه (و یا حتی با کمک تلفن همراه) و با کمک اینترنت از هر نقطه از دنیا میسر خواهد بود.

با هیچ یک از دیگر وسایل بیسیم مثل تلفنهای بیسیم، مودمها و … تداخل نخواهند داشت.(به دلیل اینکه تجهیزات ارتباطی بیسیم روی فرکانس خاص خود کار می‌کند)

کنترل از طریق گوشی تلفن همراه و تبلت:

با استفاده از گوشی تلفن همراه و تبلت میتوان به سیستمهای هوشمند ساختمان دسترسی داشت و با اتصال به اینترنت از هر نقطه از جهان امکان برقراری ارتباط با آنها وجود داشته و کاربر میتواند علاوه بر مشاهده وضعیت ساختمان از قبیل میزان مصرف انرژی، روشنایی داخلی، درجه حرارت، وضعیت حضور، دوربینهای امنیتی و …، تغییرات مطلوب را نیز در سیستم اعمال کند. همچنین میتوان برای سیستمهای خانه هوشمند مشخص کرد که در صورت بروز حالتهای خاص از طریق ایمیل و یا پیامک به کاربر هشدار داده شود.

1.چراغها را روشن و خاموش کرد و وضعیت آنها را چک کرد

2.وضعیت درجه حرارت هر منطقه را مشاهده کرد.(در صورت نیاز دستگاههای گرمایش و یا سرمایش را روشن و یا خاموش کرد)

3.دوربینهای مداربسته را مشاهده کرد

4.وضعیت سنسورهای حضور را بررسی کرد

5.دادههای سنسورهای محیط را مشاهده کرد

6.در صورت نیاز «در» را از راه دور برای افراد باز کرد

7.سیستمهای صوتی و تصویری در داخل ساختمان را کنترل کرد

8.وضعیت مصرف انرژی را مشاهده کرد

مرجع:

کتاب طراحي و نصب تأسيسات حفاظتي و ساختمانهاي هوشمند

ساختار ارتباطی در هوشمند سازی ساختمان BMS

تماس بگیرید