دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IPCamera دوربین های IP) نسل جدید دوربین مداربسته هستند(IPCamera). امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاما دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند. یعنی برخاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکارگیری از امواج دیجیتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند.
دوربین های تحت شبکه همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه IP و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد. همین ویژگی تحت شبکه بودن در دوربین مداربسته IP (دوربین های تحت شبکه) برای آنها مزایای زیادی را به همراه می آورد.
دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند. می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند و یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت مرتبط شده و از آن طریق کنترل شوند. برای ضبط تصاویر آنها دیگر نیازی به DVR نیست بلکه یک دستگاه که تنها ارتباط شبکه ای ایجاد کرده و داده های دوربین مداربسته IP (دوربین های تحت شبکه) را ذخیره کند کافی است. به همین دلیل مفهوم ضبط دیجیتال جای خود را به مفهوم کاربردی تر ضبط شبکه می دهد. دستگاه ضبط تصاویر دیحیتال NVR بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد دوربین های مدار بسته تحت شبکه (IPCamera دوربین های IP) آنجا نمود روشنی پیدا می کند که در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم یک امتیاز محسوب می شود. اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه بر می آید. امروزه یکی از دقدقه های مردم، عدم تمایل به وجود هرگونه سیم ارتباطی است. به همین دلیل است که شرکت های جهان تمام تاش خود را بر ارتباطات بیسیم متمرکز می کنند.
در سیستم های دوربین مداربسته آنجا که نیاز به کابل ارتباطی است.(دوربین های تحت شبکه می توانند با ارتباطات سری و شبکه ای از افزایش تعداد سیم جلوگیری کنند)
حال آنکه در بسیاری از مواقع در دوربین های شبکه می توان از ارتباط کاملا بی سیسم استفاده کرد.
ارتباط دوربین مداربسته بیسیم از طریق IP بسیار مطمئن تر و امن تر است.
برخلاف دوربین های آنالوگ که نگرانی است ربوده شدن تصاویر توسط هر فرد مبتدی توسط دریافت امواج آنالوگ وجود داشت در سیستم های بستر شبکه امکان کد گذاری امنیت باایی را برای آن فراهم می کند.
ضمن اینکه ارتباط بیسیم دیجیتال و تحت شبکه بدون افت کیفیت تصویر و صداست.(امواج نویز بر کیفیت تصویر بی تاثیر است)
بحث دوربین های مدار بسته تحت شبکه(IPCamera دوربین های IP) همسان با بحث بر سر شبکه های کامپیوتری بسیار گسترده و پیچیده است. اما ارتباط شبکه با دوربین های آی پی هر پیشرفت مرتبط با شبکه را نیر بر دوربین ها لحاظ می کند.
از آن جمله می توان به یکی از آخرین پیشرفت های شبکه یعنی Power Over Ethernet یا به اختصارPOE اشاره کرد که این قابلیت دوربین مداربسته IP(دوربین های تحت شبکه) را نیز شامل شده است. POE برق را در بستر شبکه می فرستد و از کابل برق جداگانه فاکتور می گیرد. در واقع دوربین های مدار بسته تحت شبکه(IPCamera دوربین های IP) با قابلیت POE تصویر ، صدا و برق را تنها از طریق همان کابل شبکه منتقل می کنند. که این یک مزیت برای سیستم های تحت شبکه بشمار می رود.
مزایای استفاده از دوربین های مدار بسته تحت شبکه و تجهیزات آن بر تمامی کاربرانی که با این سیستم کار می کنند آشکار هست، تا حدی که مراکزی که از سیستم آنالوگ استفاده می کردند رو به این سیستم آوردند و تجهیزات خود را به روز کردند تا از امکانات بی شمار این سیستم بهرمند شوند. شما در نظر داشته باشید که برای کنترل قسمت هایی از یک مجموع نیازمند به این هستید که اپراتور های جداگانه انتخاب کنید طوری که هر اپراتور قسمتی از این مجموعه را کنترل کند. در این سیستم مدیریت به آسانی این کار را انجام می دهد و در پایان هر فرد فقط قسمتی که به او سپرده شده است را کنترل می کند و به بخش های دیگر نمی تواند دسترسی داشته باشد.
با این مقدمه به سراغ گفته های دیگر از IP می رویم. منظور از تجهیزات شبکه بیشتر مبدل هایی هستند که کار تبدیل آنالوگ به دیجیتال یا انتقال داده ها به کامپیوتر را به عهده دارند. کل کار کنترل تجهیزات و IP را یک نرم افزار قدرتمند و بسیار کاربردی انجام می دهد. این خود به حفاظت فیزیکی و حجم دستگاه ها و رک های تولید شده توسطه سیستم آنالوگ کمک می کند. مدیریت هر کجا که باشد می تواند دستوراتی منتقل و یا نقض کند و دیگر نیاز به جابجا شدن دستگاهها و تجهیزات در سیستم دیجیتال نمی باشد و تمامی فرمانها در شبکه می باشند.
انتقال تصویر خود بخش مهمی از این صنعت است طوری که در ایران با خطوط اینترنتی پایین هم مدیران می توانند در نبود خود در هرکجا که هستند مرکزخود را کنترل نمایند. در این راه سیستم دیجیتال کمک شایانی به مدیریت دارد، چون تعداد دوربین های مداربسته زیاد می باشد حجم داده ها برای سیستم آنالوگ بسیار زیاد هست تا جایی که امکان انتقال تصویر در بسیاری از موارد امکان پذیر نمی باشد ولی در سیستم دیجیتال این مشکل به طور کامل حل شده است.
مدیران از انتقال تصویر بخوبی استفاده میکنند و دستورات خود را از طریق اینترنت براحتی منتقل مینمایند.
از دیگر مزایای این سیستم، هزینه تعمیر و نگهداری آن نسبت به سیستم آنالوگ بسیار پایینتر میباشد.(قیمت این سیستم با مقایسه با سیستم آنالوگ بالاتر و اما اقتصادی تر می باشد)
در مقایسه هزینه سیم و کابل این سیستم دیجیتال است که هزینه خیلی پایین تری نسبت به آنالوگ داراست.
دوربین های مداربسته دیجیتال را با یک کابل شبکه به یک دستگاه سوئیچ متصل میکنیم.(دستگاه سوئیچ را هم با یک کابل شبکه به کامپیوتر وصل می کنیم)
دستگاه سوئیچی که برای دوربین ها انتخاب می شود به تعداد دوربین ها بستگی دارد.(که شما در این سیستم استفاده می کنید)
هزینه این سوئیچ ها بسیار پایین است و تنها هزینه ای که بیشتر از سیستم آنالوگ پرداخت می کنید.(هزینه تهیه دوربین شبکه است که در حقیقت دو برابر دوربین آنالوگ می باشد)
اینرا هم درنظر بگیرید که هزینه سیم و کابل کمتری دارد و هزینه دستگاه DVR را هم نمی پردازید.(از امکانات شبکه هم بهره مند خواهید بود)