دسترسی به منبع تغذیه مورد نیاز تجهیزاتی مانند دوربین مداربسته تحت شبکه، تلفن های مبتنی بر IP و دیگر تجهیزاتی که می باید در مکانهای خاصی مانند راهروها و یا سالن های اجتماعات و یا لابی ساختمان ها نصب شوند و در این مکانها سرویس مربوطه را ارائه کنند همواره ممکن نیست و در برخی موارد ممکن است نیازمند ایجاد تغییراتی در برخی بخش ها باشد که هم هزینه و هم ایجاد بی نظمی را به همراه خواهد داشت.(استفاده از استاندارد POE در دوربین مداربسته تحت شبکه)
در سال ۲۰۰۳ محققان توانستند استاندارد 802.3af را معرفی کنند که همانطور که مشاهده می نمائید بخشی از استاندارد Ethernet یا همان IEEE 802.3 می باشد و بر روی بستر ارتباطی Ethernet امکان انتقال برق مورد نیاز تجهیزاتی که ذکر گردید را فراهم می آورد.
امکانات موجود در PoE در حقیقت از دو بخش تشکیل شده است:
یک بخش دستگاهی که گیرنده Power می باشد که به اختصار PD یا Power Device نامیده می شود.
و بخش دیگر دستگاهی که منبع Power می باشد که به اختصار PSE یا Power Sourcing Equipment نامیده می شود.
بنابر این IP Phone ها و یا Access point ها در گروه PD قرار میگیرند و تجهیزات تامین Power مانند سوئیچ هایی که قابلیت PoE در آنها وجود دارد بعنوان PSE شناخته می شوند.
استاندارد 802.3af می تواند میزان برق مصرفی تا 15.4W به ازای هر پورت را فراهم کند در کنار این استاندارد در سال ۲۰۰۴ استاندارد دیگری نیز مطرح شد که امکان ارائه Power بالاتری برای هر پورت را فراهم می نمود با عنوان IEEE 802.3at یا همان PoE Plus که میزان 30W به ازای هر پورت می باشد. در مورد سوئیج های PoE این نکته است که تامین Power بر روی این سوئیچ ها با استفاده از بخشی مجزا انجام می شود که در سوئیچ های معمولی وجود ندارد بنابر این با توجه به مشخصات سوئیچ های PoE می توانیم ببینیم که توان مصرفی بالاتری دارند و با توجه به این توان می توانند تعداد پورتهای ارائه کننده و میزان Power مصرفی را تعیین کنند.
در شبکه Mbps 100 تنها از دو زوج (چهار رشته) کابل CAT5 استفاده میکند و دو زوج دیگر، بلااستفاده میباشند.
سوئیچ PoE از دو زوجی که دیتا را عبور نمیدهند، برای ارسال برق به سمت Device استفاده میکند.
بنابراین رشته های چهار، پنج، هفت و هشت وظیفه انتقال جریان برق PoE را دارند.
لازم بذکر است که در شبکه گیگابیتی، از هر هشت رشته کابل CAT6 برای ارسال دیتا استفاده میشود.
با این همه جریان برق PoE نیز همچنان بر روی رشتههای چهارم، پنجم، هفتم و هشتم منتقل میشود.
از نقاط ضعف تغذیه POE میباشد. که هزینه تجهیزات POE به مراتب بالاتر است.(این نقطه ضعف باعث می شود استفاده از سیستم های POE تا حد زیادی محدود شود)
دوربین های تحت شبکه ای که دارای قابلیت POE هستند؛ دارای یک سوییچ برق اختصاصی داخلی می باشند.(که امکان ارسال برق از طریق کابل شبکه را مهیا می کند)
در حالیکه دوربین هایی که فاقد این سوییچ هستند، فقط قادر به ارتباط با شبکه از طریق کابل اترنت می باشند و نیاز به تغذیه ی جداگانه دارند. (دوربین هایی که قابلیت POE ندارند)
ارسال برق بر روی کابل شبکه با استفاده از PoE، اهمیت زیادی دارد. در آغاز باعث تمیزتر شدن کار میشود.
بجای اینکه به IPPhoneها یا IPCamera، دو کابل متصل شده باشد، فقط یک کابل شبکه متصل خواهد شد.(یکی برای دیتا و دیگری برق آداپتور)
از طرفی، هنگامی که برق تجهیزات را از طریق PoE تامین میکنید، کافیست سوئیچ PoE را به UPS متصل کنید تا در صورت قطع برق، IP Phone ها و دوربینها، خاموش نشوند. در غیر این صورت، باید ساختمان را برای UPS، کابل کشی نمائید.